MatteMaraton 2019
Mer info kommer!

 
Video fra finale i MatteMaraton 2018 på Teknisk Museum

Hvor enkelt er det egentlig å delta i MatteMaraton

Er jeg nødt til å melde meg på konkurransen?
Nei, det er ingen skjemaer å fylle ut, eller lenker å klikke på for å bli med i konkurransen. Så lenge du (dine elever) logger inn i Kikora og finner frem "MatteMaraton 2018"-tilen, og begynner å løse oppgaver, så er dere med i konkurransen.

Skolen/kommunen min har ikke Kikora
Det er ikke noe hinder! MatteMaraton er helt kostnadsfritt å delta på og krever ikke abonnement. Alle som ønsker kan få full tilgang til Kikora under årets MatteMaraton ved å klikke "BESTILL TILGANG" øverst på menyen.

Noen av mine elever trenger andre nivåer, hvordan finner jeg dette?
Ved å klikke på nedtrekksmenyen i øverste høyre hjørne og velge innstillinger, kan du bestemme hvilke årstrinn du ønsker å finne oppgaver på. 

Jeg underviser på småtrinnet...
I år har vi laget MatteMaraton-løyper helt ned til 1. klasse, så nå kan alle delta.

Kikora Battlefield

Vi har laget et Battlefield som du kan bruke til å holde oversikt over de du konkurrerer med i real time. Legg inn så mange "kjempere" du ønsker og velg å konkurrere på totalt oppgaver løst, eller på oppgaver løst per elev. I "Søk kjemper"-feltet kan du finne skoler og kommuner. "Kamplenka" du får opp nederst er unik for akkurat den kampen du har satt opp. Den kan du kopiere eller lagre til favoritter, så slipper du å fylle inn kjempere hver gang. Prøv den ut!


premier i 2018

For å være med i trekningen av premier er du nødt til å fullføre minst ett maraton. Hvert fullførte maraton gir et lodd, slik at flere maraton=større vinnersjanser. 

Evry er årets hovedsponsor

10 heldige vinnere som fullfører minimum en maraton vinner en iPad.

Under den store landsfinalen trekkes ytterligere 10 vinnere av "En dag hos Evry". Her vil de få erfare i praksis hvordan det er å jobbe for et av nordens største og mest populære IT-selskaper,

Fredric Aasbø.jpg

Driftetur med Fredric Aasbø

Fredric Aasbø, verdensmester i drifting og stuntsjåfør fra Børning-filmene, gir to heldige vinnere sitt livs kjøretur. Fredric, med over 100 pallplasseringer verden over, vil gi de to vinnerne en sittepåtur de sent vil glemme - i hans 1000 hestekrefter sterke 86-X driftingbil.

chromecast-2-01.jpg

Chromecast

Vi trekker vinnere av 40 Chromecasts blant alle som har fullført minst en maraton.

NKUL.jpg

NKUL 2019-billetter

Nominer en (eller flere) lærere du mener fortjener en oppmerksomhet for hederlig innsats for sine elever under MatteMaraton. Kriteriene for å vinne er at vedkommende har utvist godt engasjement lokalt og gitt det lille ekstra for sine elever. To heldige vinnere trekkes ut til å få billetter til neste års NKUL.

Nominer en lærer her:

NFKino.jpg

Kinobilletter

Ti heldige vinnere får to gratisbilletter som kan benyttes på alle NFKinoer i landet.

15 heldige vinnere får Star Wars™: Jedi Challenges VR-kit med lightsabre.

15 heldige vinnere får Star Wars™: Jedi Challenges VR-kit med lightsabre.


FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER


Mattemaraton_banner.png

Hva er MatteMaraton?

MatteMaraton er en årlig konkurranse som tar mål av seg å øke interessen og engasjementet rundt faget.  Alle elever i norsk skole helt fra førsteklasse og ut videregående kan delta helt gratis. 

Maratonen består av etapper, der elevene øver opp matematiske begreper, tallforståelse, regneferdigheter og løsningsstrategier. Elevene er med i trekningen av flotte premier.

Med MatteMaraton ønsker vi å sette læring i fokus og vil bidra til at lærere, elever og foreldre finner en god og morsom måte å repetere pensum på. Elevene løser oppgaver tilpasset sitt nivå, og må gjerne samarbeide i grupper, få hjelp av søsken, foreldre og venner.  

Noen hundre heldige og hardtarbeidende elever trekkes ut til å delta i en heldagsfinale på Teknisk Museum i Oslo i august med underholdning og mye faglig påfyll og inspirasjon.

klassekonkurransen

Alle klasser på mellomtrinnet og ungdomstrinnet som kvalifiserer seg, er med i trekningen om å delta i den store finalen som finner sted på Teknisk Museum i Oslo. 

Slik kvalifiserer man seg:
Klasser (i Kikora) med minst 10 elever, hvorav minst 90% av elevene fullfører minst ett løp i MatteMaraton innen utgangen av mai, er kvalifiserte. Klassen representeres ved to elever og én lærer. Dersom flere klasser fra en skole er kvalifisert, holder det at én lærer deltar. 

Mer informasjon om årets finale kommer senere!

 


Kikora MatteMaraton 2018
Antall løste oppgaver: 42.161.271


Kikora MatteMaraton 2017
Antall løste oppgaver: 19.074.620


Kikora MatteMaraton 2016
Antall løste oppgaver: 12.283.698


Kikora MatteMaraton 2015
Antall løste oppgaver: 7.280.054


PARTNERE  og Sponsorer