Lærerforberedelser til Mattemaraton

Om en drøy måned går startskuddet for årets Mattemaraton. Det er ikke store forberedelser som må gjøres for gi elevene en fin opplevelse, men det er likevel noen små grep man kan gjøre for å «krydre» opplevelsen litt!

De to siste ukene har vi i Kikora tatt turen til Skien. Her har administrasjonen i Oppvekst lagt til rette for to kurs for lærere på barneskole og ungdomsskole. Med denne økta ville de sikre at alt er klart for ALLE elever i det startskuddet går.  Her kunne også lærerne få komme med sine erfaringer fra tidligere år, slik at konkurransen skal bli best mulig for flest mulig.

I tillegg vil kommunalsjefen i Skien premiere beste klasse på barneskolen og beste klasse på ungdomsskolen med pizza og mineralvann. Hvilken klasse i Skien er det som regner flest oppgaver under årets Mattemaraton? Vi i Kikora synes dette er en fin måte for å inspirere og motivere elevene ytterligere. Til kommuner som setter opp tilsvarende konkurranser/premier, vil vi sende ut en liten matematisk quiz som passer fint til en slik litt annerledes time.

I ukene fremover mot påske og i tiden mellom påske og 1.mai er det flere kommuner som har planlagt en tilsvarende liten Kikck-off for lærerne. Dersom du og din skole/kommune kunne tenke dere tilsvarende tiltak, så booker du dette på våre hjemmesider, www.kikora.no/kurs.

Lykke til med forberedelsene til årets Mattemaraton!