Vanvittig start på MatteMaraton 2017!

Ordkombinasjonen “matte” og “krise” gir 127 000 treff i Google. Mediene elsker å skrive om “mattekrise" i Norge. - Og ja, akkurat nå er det litt krise, men det er fordi dere elever og lærere har overgått alt hva vi hadde regnet med og dimensjonert for. Noe i oss sier at vi burde gå ut og be dere roe ned regningen til vi har løst kapasitetsproblemene, men det sitter langt inne. I stedet har vi nå satt alt vi har av teknikere til å jobbe dag og natt for å holde hjulene i gang og aller helst løse dette slik at dere bare kan fortsette å regne.

Her er et lite innblikk i tallene bak kaoset dere har stelt i stand. Bildet nedenfor er et øyeblikksbilde av et telleapparat som i dag går fortere enn noensinne i Kikoras tolv år lange historie.

Bak den røde viseren skjuler tallet 211 372 seg. Dette tallet viser til enhver tid antall oppgaver som ble løst pr time på samme tid under fjorårets MatteMaraton MULTIPLISERT med en faktor 2. Fjorårets MatteMaraton ble en braksuksess med over 60 000 deltakende elever og vi trodde at vi hadde beregnet en svært god margin når vi i år hadde tatt høyde for at vi kunne få inntil dobbelt så høy trafikk på serverene våre, men neida: 

Speedometertallet 256 680 er den faktiske momentanhastigheten (antall løste oppgaver pr time). Altså sitter vi akkurat nå mange tusen elever, lærere og Kikora-folk i samme bil med gassen i bånn og et turtall som sprenger skalaen. 

Blant løsningene vi nå jobber med er å fysisk øke kapasiteten på serverparken vår i samarbeid med vår serverleverandør. Gjennom våre kanaler vil vi gi løpende oppdateringer dersom det kommer ny informasjon som er relevant for dere som er i gang. 
 

Inntil videre:

Stå på, og fortell elevene at alt de gjør fortsatt lagres i systemet, men at det kan ta opptil flere timer til det vises. Vi beklager alle ulempene problemene måtte medføre og gjør det vi kan for å minimere disse, slik at fokuset blir på matematikklæringen.

Anders Baumberger,
Redaktør