De 22 siste oppgavene ...

Hvis du lurer på hvorfor det bare er 400 oppgaver som er lagt ut, mens det skal være én oppgave for hver hundre meter i et maraton, altså til sammen 422 oppgaver, får du svaret her. 

20. mai åpnes porten til siste etappe. Da legges det ut 22 aktuelle og sammensatte oppgaver fra ting som har skjedd de siste ukene, et godt eksempel på at data og internett kan gjøre matematikk aktuelt og spennende. Hvor stor fart hadde orkanen på vestlandet? Hvor langt ut i verdensrommet rekker stabelen av tusenlapper i oljefondet? Hvor mye taper Norge på hver liter olje når prisen går ned? 

Som et konkret eksempel legger vi ved et av instagrambildene vi har fått inn fra elever fra hele Norden. 

@mortaza ved Killingrud Ungdomsskole i Nedre Eiker har satt seg ute for å få frisk luft mens han kaster seg over 42 km hoderegning. Vi utfordret ham med å finne ut hvor mange stubber han sitter på, hvis det opprinnelig var 5 trestokker på 4 meter og 80 cm i en stabel og noen saget dem opp i nøyaktig 40 cm lange kapp. Dét kaller vi praktisk matematikk.

insta2.jpg