Framtiden trenger mange som er gode i matematikk

Under lanseringsmøtet for MatteMaraton 2015 på Haugerud skole møttes generasjoner til felles matteglede. Spesielt var det spennende å høre både stortingsrepresentant Gunvor Eldegard og skoleelev Emma Holen fortelle om hvor viktig det er med matematikk. 

To flotte ambassadører for matematikk og realfag i Norge: 10de klasse-elev Emma Holen og Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard. 

To flotte ambassadører for matematikk og realfag i Norge: 10de klasse-elev Emma Holen og Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard. 

Eldegard understreket hvor viktig det kommer til å bli med kunnskaper i matematikk og realfag for utviklingen av morgendagens teknologi. Det gjelder framtidens næringsutvikling, og ikke minst klimautfordringene. Stortinget står samlet om at realfag er et klart satsingsområde. Vi må ha flere arenaer som utfordrer barn og unge, særlig jenter, til satsing på matte. Engineerium vitensenter på Fornebu, de 25 Newton-rommene som nå driftes og bygges over hele landet, og ikke minst MatteMaraton, er tiltak som gjør det kult og morsomt å jobbe med realfag.

Emma Holen supplerer: Matte er viktig i alle områder av livet, uansett hva du skal drive med. Jeg vil gjerne satse på musikk og forstår at matte er viktig for å forstå oppbyggingen av musikalske verk. Dessuten er det spennende når man forstår hvordan matematikken fungerer.